KONKURS ZA PRIPRAVNIKE NOVINARE ZA 2019. GODINU

Magazin ,,Odbrana i bezbednost” od prošle godine raspisuje konkurs za pripravnike novinare koji stiču iskustva kroz rad u magazinu ,, Odbrana i bezbednost”. Svake godine se raspisuje konkurs za pozicije koje su otvorene u skladu sa potrebama i planiranim obimom rada za narednu godinu.
Na konkurs se mogu prijaviti mladi do 30 godina starosti, koji su na završnim godinama osnovnih studija i master studija ili su diplomirali u protekle tri godine na nekom od fakulteta iz oblasti društveno-humanističkih nauka (studenti nauka bezbednosti, odbrane, kriminalistike, lingvistike, novinarstva, informacionih tehnologija, prava..), oni koje zanimaju oblasti bezbednosti i odbrane i koji su visoko motivisani da stiču znanje i radno iskustvo iz ovih oblasti.Prednost pri izboru pripravnika mogu imati lica koja prvi put stiču radno iskustvo odnosno ona lica koja do sada nisu bila u random odnosu ali to nije od presudne važnosti.
Pripravnici imaju zadatak da pomažu magazinu u ostvarivanju njegovih redovnih aktivnosti. Svaki pripravnik ima svog mentora koji vodi njegov pripravnički staž i čije zadatke mora da ispunjava. Pripravnički staž traje minimum šest meseci od dana izglasavanja u uredništvu. Pre izglasavanja odabira pripravnika u uredništvu može se pokrenuti probni pripravnički staž u trajanju do dva meseca. Pripravnički staž predstavlja priliku za sticanje radnog iskustva na volonterskim osnovama, a kasnije i zaposlenja.
OTVORENE POZICIJE SU:
1.Pet pripravnika novinara;
2. Dva pripravnika lektora;
3. Dva pripravnika dizajnera;Navedene pozicije predstavljaju maksimalan broj primljenih lica na pripravnički staž OIB zadržava pravo da primi manji broj pripravnika od navedenog.Obavezni uslovi za sve pozicije su da je lice:-Državljanin Republike Srbije
-Aktivan student ili da je nedavno diplomirao
-Da dobro poznaje MS office paket,
-Da dobro poznaje srpski jezikPrednosti za pojedine pozicije:
-Znanje engleskog ili ruskog jezika
-Poznavanje rada Word Pressa
-Završen Filološki ili grafički fakultet
-Iskustvo u pisanju projekataZainteresovani kandidati treba da pošalju biografiju sa fotografijom i motivaciono pismo (do 500 reči) na sledeću email adresu: sekretarijat@istrazivackicentarob.com, najkasnije do 23:59h, 18.01.2019. Samo odabrani kandidati biće kontaktirani.
Odabrani kandidati će ući u proces selekcije. Proces selekcije se sastoji od grupnog intervjua, individualnog intervjua i testa znanja.Magazin ,,Odbrana i bezbednost” zadržava pravo da ne odabere ni jednog kandidata u procesu selekcije ukoliko ni jedan kandidat ne zadovolji kriterijume magazina.
More Stories
BEZBEDNOST IZMEDJU PROCESA I SITUACIONOG REAGOVANJA