NOVI BROJ ODBRANE I BEZBEDNOSTI

Od 17 marta na ,,Moj Kiosk” trafikama možete kupiti specijalno izdanje Odbrane i bezbednosti sa gostujućim autorima, više intervjua i na većem broju strana. Takođe novi broj Odbrane i bezbednosti dolazi na ćirilici jer ste vi tako želeli

U specijalnom izdanju Odbrane i bezbednosti ustupili smo naše standardne rubrike autorima iz više zemalja, televizijskim i novinarima štampanih medija, predstavnicima državnih institucija, relevantnim profesorima i stručnjacima.

Uradili smo 4 intervjua:

 1. Intervju sa Njenom ekselencijom ambasadorkom Narodne republike Kine u Srbiji, Čen Bo- CEO SVET WUHANU DUGUJE ZAHVALNOST. Razgovarali smo o borbi N.R Kine sa virusom COVID-19 i uključivanju armije ove države u brobu sa virusom. U sklopu ovog intervjua nalaze se i jedinstvene fotografije iz Kine, kao i saopštenje ambasade u Beogradu.
 2. Intervju sa Njenom ekselencijom ambasadorkom Izraela u Srbiji, Alonom Fišer Kam – ISKORISTITE SVAKU KRIZU DA BISTE POSTALI JAČI.  Razgovarali smo o jevrejskoj borbi za svoju državu, izgradnji memorijalnih centara i o situaciji na Bliskom Istoku.
 3. Intervju sa ruskim ratnim reporterom Dmitrijem Stešinom- RAT JE RAZGOVOR SA BOGOM BEZ POSREDNIKA. Razgovarali smo o tome kako izgleda dan ratnog reportera, kako je izgledao rat u Siriji, a kako u Ukrajini. Koje su to najteže situacije koje je prolazi jedan ratni reporter.
 4. Intervju sa jednim od naših najboljih istoričara Milošem Kovićem- POBEDIĆEMO. Razgovarali smo o litijama u Crnoj Gori, reviziji istorije i uticaju Velike Britanije na prostor Balkana.

SPISAK GOSTUJUĆIH AUTORA:

 1. Dr Plamena Karaivanova- Ministarstvo odbrane Republike Bugarske, Direkcija za odbrambenu politiku;
 2. Prof. dr Dragoljub Sekulović-Pukovnik u penziji, ekspert za geopolitiku i profesor na više fakulteta;
 3.  Vladimir Đukanović- Narodni poslanik, voditelj na TV KCN;
 4. Nataša Jovanović- Novinar i pomoćnik glavnog urednika nedeljnika PEČAT;
 5. Prof. dr Zlate Dimovski- Profesor na Fakultetu bezbednosti i Policijskoj akademiji u Skoplju;
 6. Nikola Stojić-IT stručnjak, pravnik i kolumnista Odbrane i bezbednosti;
 7. Prof. dr Marija Đorić- Institut za političke studije u Beogradu, konsultant OEBS-a;
 8. Prof. dr Božidar Forca– General-major u penziji, profesor na Vojnoj akademiji, kolumnista Odbrane i bezbednosti;
 9. Dr Mihailo Jovanović- Direktor  Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu;
 10. Dr Milutin Jevremović- Rukovodilac sektora za upravljanje radioaktivnim otpadom u Javnom preduzeću ,,Nuklearni objekti Srbije”.

Specijalno izdanje Odbrane i bezbednosti je poklon našim čitaocima stoga cena specijalnog izdanja ostaje nepromenjena. Ovo je naš način borbe za reč nauke, struke i ekspertize. Želimo da se čuje glas stručnih ljudi bez obrzira iz koje zemlje dolaze i bez obzira na njihove lične stavove. Kao odgovorni mediji težimo objektivnosti, nediskriminaciji i vrednujemo na prvom mestu struku i nauku.

Hvala Vam što nas čitate!

Odbrana i bezbednost

More Stories
GDE JE CIVILNA ZAŠTITA?