TRAMP ČESTITAO SRPSKOJ AMBASADORKI

Nakon upućivanja knjige „Кad se viorila srpska zastava na Beloj kući“ u Belu kuću, usledio je odgovor od samog predsednika SAD

Naime predsednik Tramp u pozdravnom pismu zahvaljuje našoj diplomatiji na poklon knjizi „Кad se viorila srpska zastava na Beloj kući“, koju je američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri primio na promociji održanoj 9. juna 2020. godine u svečanoj konferencijskoj sali SUBNOR-a Srbije i Udruženja ratnih i mirnodopskih vonih invalida Srbije, lično je prosledivši diplomatskom poštom na visoko odredište.

 

Pismo Donalda Trampa

 

Ova knjiga govori o danima slave Srpske Vojske i Srbije u Velikom ratu i dubokom prijateljstvu srpskog naučnika Mihaila Pupina sa tadašnjim predsednikom SAD Vudro Vilsonom, koje je rezultiralo počasnim izlaganjem srpske zastave na jarbol Bele kuće 28. jula 1918, što je bio presedan diplomatske počasti te vrste, koji je ponovljen još samo 1920. na godišnjicu pada Bastilje izlaganjem francuske zastave.

Zahvalnica koju je predsednik Tramp uputio Ljiljani Nikšić je i veliko priznanje konstruktivnim inicijativama koje pokreću udruženja kao što je SUBNOR Srbije, koje je kao jedan od učesnika u izradi ove knjige i događaja sa koga je ona poslata, pokazuje uticaj što je potvrđeno samim odgovorom predsednika SAD.

More Stories
izvor Alexis Huguet, AFP
TRAGIČNA VEST-POGINUO SRPSKI VOJNIK