VATROGASCI-SPASIOCI PROSLAVILI SVOJ DAN

Svečanom dodelom zahvalnica i priznanja Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova obeležio je danas svoj Dan i slavu

Načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić, istakavši da su vatrogasci-spasioci srž operativnog dela Sektora istakao je da su od osnivanja, 2009. godine, do danas ti heroji intervenisali 381.928 puta  i spasili 26.512 ljudi.

„Vatrogasci-spasioci su ljudi koji u sebi nose najvrednije ljudske osobine, hrabrost, plemenitost, humanost i poverenje u kolegu koji stoji pored njih“, rekao je Čaušić, istakavši da se u rizičnom i teškom poslu koji obavljaju vatrogasci- spasioci oslanjaju na znanje, iskustvo, opremu i jedni na druge.

Pohvalivši rad kompletnog Sektora za vanredne situacije, Čaušić je izdvojio Upravu za preventivnu zaštitu koja je u poslednjih godinu dana obavila više od 6.607 inspekcijskih nadzora, kao i Odeljenje za uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava koje je uništilo i neutralisalo 704 eksplozivne naprave.

Čaušić, koji je u znak zahvalnosti i doprinosa razvoju Sektora uručio zlatne značke i plakete, istakao je da je broj nagrada veliki jer svaki dan rađa novog heroja i daje nam novi povod za nagradu.

Uručivši ministru Vulinu zlatnu plaketu Sektora za vanredne situacije, Čaušić je naveo da je to mali znak zahvalnosti za podršku i pomoć u razvoju SVS koju je, kako je naveo, ministar pokazao od prvog dana svog mandata.

„Imali ste sluha i razumevanja i to je rezultiralo najvećim brojem objekata koji se renoviraju,projektima za izgradnju novih objekata, kapitalnih projekata za kupovinu novih kamiona i protivpožarnih helikoptera, a novčane i nenovčane nagrade koje ste dodelili vatrogascima-spasiocima pokazuju da mislite o ljudima i da poštujete njihov rad“, rekao je Čaušić.

Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova

More Stories
Istorija pokazuje da je Srbija uvek umela da bude na pravoj strani- prof.dr.Branko Krga