XVII BROJ ODBRANE I BEZBEDNOSTI U PRODAJI

Ističemo reportažu s terena, direktno iz Donbasa. Jedini srpski novinar na liniji fronta u Donbasu Miodrag Zarković za „Odbranu i bezbednost“ preneo je svoje utiske o trenutnoj situaciji i životu stanovništva u ratom zahvaćenom području. Intervjuisali smo i ambasadora Ruske Federacije u Srbiji Bocan-Harčenka koji nam je iskazao stavove o konfliktu u Ukrajini

Za „Odbranu i bezbednost“ govorio je i general-major u penziji i direktor Evroazijskog bezbednosnog foruma Mitar Кovač. Posebno smo se bavili pitanjima medijskog i propagandnog rata, o čemu piše Nikola Stojić u svojoj kolumni. Takođe, značajna tema je upotreba nekonvencionalnog naoružanja poput nuklearnog, termobaričnog i hipersoničnog. U duhu objektivnosti nismo se bavili spekulacijama o njegovoj upotrebi, već vam predstavljamo njegove domašaje i mogućnosti.

Pošto Ukrajina nije jedini bezbednosni problem, podsećamo vas na zaboravljene bezbednosne probleme, ali i pišemo o izazovima životne sredine za novu deceniju. Кroz istorijski osvrt prisećamo se NATO agresije na SRJ 23 godine kasnije. Posledice bombardovanja i ratnih razaranja osećaju se i danas i tu su da nas podsete na strahote rata i odgovore na pitanje s početka.

Pronađite nas na MOJ KIOSK TRAFIKAMA

Hvala što nas čitate.

More Stories
ŠKOLA NACIONALNE ODBRANE- DA SLUŽIMO SRBIJI- PUKOVNIK MIROSLAV TALIJAN- Drugi deo