U TOKU 10. CISM ČELENDŽ KUP U PLANINSKOM TRČANJU

Na 10. CISM čelendž kup u planinskom trčanju "Kopaonik 2021", čiji su organizator Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, danas se nadmeću vojne reprezentacije iz ukupno sedam zemalja. Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović zahvalio se takmičarima iz inostranstva što su u vreme kovida, koji još uvek nije pobeđen, odvojili vreme i došli u našu zemlju i istakao da je izuzetno ponosan na naše vojne sportiste koji uvek i svuda dostojanstveno predstavljaju Srbiju.

Na 10. CISM čelendž kup u planinskom trčanju “Kopaonik 2021”, čiji su organizator Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, danas se nadmeću vojne reprezentacije iz ukupno sedam zemalja. Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović zahvalio se takmičarima iz inostranstva što su u vreme kovida, koji još uvek nije pobeđen, odvojili vreme i došli u našu zemlju i istakao da je izuzetno ponosan na naše vojne sportiste koji uvek i svuda dostojanstveno predstavljaju Srbiju.

 

– Moram da kažem da je danas lep dan za biti ministar odbrane Republike Srbije. Naša Jovana Preković donela je zlatnu medalju Srbiji u karateu. Ona je jedna od naših pet pripadnika Sportske jedinice Ministarstva odbrane, koji su učestvovali na Olimpijskim igrama u timu naše zemlje, i to je druga medalja koju su doneli Srbiji. Tako da smo zaista ponosni – rekao je ministar Stefanović, podsećajući da su pripadnici ove jedinice do sada na međunarodnim i domaćim takmičenjima osvojili više od 70 medalja.

 

On je, takođe, zahvalio svim vojnim sportistima u našim redovima sistema odbrane, navodeći da dobro zna kolika je žrtva potrebna da bi se postigli vrhunski rezultati.

 

– Razgovarao sam i sa našom Nevenom Jovanović (pripadnica odreda „Kobre“) ranije i znam koliko čovek mora da uloži lično sebe, da bi pored redovnih zadataka koristio privatno vreme da se maksimalno pripremi i bude u top formi i da može na dostojan način da predstavlja svoju zemlju. Hoću da vam poželim puno uspeha u ovoj zahtevnoj disciplini, a mi ćemo, što mislim da je veoma važno, nastaviti da ulažemo u vas i da negujemo i gradimo prijateljstvo kroz sport ovakvim takmičenjima i u narednim godinama – rekao je ministar Stefanović.

Proglašavajući otvorenom manifestaciju koja se 10. godinu za redom održava u našoj zemlji, ministar Stefanović je i učesnicima iz ostalih zemalja poželeo da se u Srbiji osećaju dobrodošlo i da nastave da nižu uspehe.

Uz vojnu reprezentaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, na 10. CISM čelendž kupu u planinskom trčanju za odličja nadmeću se i vojne reprezentacije iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Republike Severne Makedonije, Rumunije, Ruske Federacije i Republike Slovenije, koje su takođe članice CISM.

Organizator takmičenja u ime Ministarstva odbrane i Vojske Srbije je delegacija Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM), dok su organizovanje pomogli Nacionalni park “Kopaonik”, opštine Raška i Brus i Javno preduzeće “Skijališta Srbije”, uz podršku Srpskog atletskog saveza.

Svečanom otvaranju 10. CISM čelendž kupa u planinskom trčanju prisustvovao je i načelnik Vojne akademije general-major dr Bojan Zrnić, inače šef Delegacije Republike Srbije pri CISM.

 

IZVOR: Ministarstvo odbrane Republike Srbije