MINISTAR STEFANOVIĆ OBIŠAO CENTAR ZA OBUKU KOPNENE VOJSKE

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je Centar za obuku kopnene vojske gde je imao priliku da se upozna sa stanjem u toj jedinici i uveri u kvalitet obuke vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka i polaznika Kursa slušalaca rezervnih oficira, profesionalnih vojnika na dodatnom osposobljavanju i polaznika Osnovnog kursa za podoficire.

Stefanović se zahvalio mladima na dobrovoljnom služenju vojnog roka što su se odlučili za taj patriotski čin, koji puno znači i za našu Vojsku i za Srbiju, dok je pripadnike jedinica Vojske Srbije pohvalio za izuzetnu uvežbanost i obučenost.

 

Prikazu obuke specijalnosti pešadije, artiljerije, oklopnih jedinica, inžinjerije, izviđača i vojnih policajaca u krugu kasarne “General Pavle Jurišić Šturm” u Požarevcu, uz ministra odbrane prisustvovali su zamenik komandanta Komande za obuku brigadni general Nikola Dejanović i komandant CO KoV potpukovnik Duško Jović.

 

Nakon prikaza, ministar Stefanović pohvalio je vojnike i njihove instruktore, a naročito vojnike na dobrovoljnom služenju, martovske i junske generacije, koji su pre manje od tri nedelje počeli sa specijalističkom obukom.

Gledao sam vašu vežbu i mogu da vam kažem, kao neko ko je služio vojsku, da je zaista impresivno da ste za tako kratko vreme uspeli da steknete ovakve veštine, posebno s obzirom da se prvi put susrećete sa nekim od ovih oruđa. Hoću da vam se zahvalim što ste se odlučili za dobrovoljno služenje vojnog roka, jer je to zaista jedan patriotski čin koji znači puno i za našu Vojsku i za Srbiju. Ukoliko se opredelite da se priključite jedinicama Vojske Srbije i postanete profesionalni vojnici, biće nam čast da imamo takve ljude u našim redovima – rekao je Stefanović.

 

On je istakao i da su svi pripadnici jedinica Vojske Srbije koji su učestvovali u prikazu, a koji se dodatno osposobljavaju i obučavaju za nove činove, pokazali visok nivo znanja i samopouzdanja.

Videla se i izuzetna uvežbanost i preciznost na terenu i nadamo se da ćete se brzo priključiti jedinicama kao starešine. Želim da kažem i svaka čast svima vama u Komandi za obuku, zaista se vidi da se ozbiljno trudite da ovi ljudi dobiju veliko znanje. Naša zemlja napreduje i ekonomski jača i imaćemo i još bolju opremu i naoružanje i bolje plate za vojnike. Radićemo još jače na tome da svaki pripadnik Ministarstva odbrane i Vojske Srbije oseti i da država brine o njemu i da je ponosna na njega – rekao je Stefanović.

 

Komandant CO KoV potpukovnik Duško Jović uručio je ministru Stefanoviću u znak zahvalnosti za podršku plaketu Centra za obuku Kopnene vojske

Tokom obilaska, ministar je obišao i Spomen sobu Centra za obuku Kopnene vojske gde su mu starešine te jedinice predstavili deo slavne vojničke istorije braničevskog kraja

Izvor: Ministarstvo odbrane